We are thrilled to announce that two DesignInc education projects have been recognised in the 2020 Learning Environments Australasia (LEA) Awards.

Lindfield Learning Village – designed by the DesignInc Sydney team in collaboration with Lacoste + Stevenson and BMC2 – received a commendation in the Adaptation / Modernisation over $5M category. This revolutionary Schools Infrastructure NSW project is an adaptive reuse of the Award-winning Brutalist UTS education building. Integrating an innovative educational approach where learning is determined by ‘stage not age’, students at Lindfield Learning Village progress though the educational curriculum at their own pace, allowing each child to be individually nurtured by educators who mentor their progress from Kindergarten to Year 12.

The ‘internal street’ at Lindfield Learning Village. Photographer: Tyrone Branigan.

The original building was based on a hilltop village concept with an internal ‘street’. The design team capitalised on this feature to weave multiple activities together, creating innovative education zones for learners of all ages while fostering the close collection of teachers and students as a social entity. With a sensitive approach to the building’s original character, new additions are easily identifiable through the use of distinctive geometries and materials that respond sympathetically to the brutalist concrete, exposed brick, and glass aesthetic of the original structure.

A flexible leaning space at Lindfield Learning Village. Photographer: Tyrone Branigan

This award recognises Stage 1 of the project, which opened in 2019, and includes key campus-wide facilities such as an auditorium, gymnasium, visual arts rooms, music rooms, woodwork rooms and a home base for the first cohort of 375 K-12 students. We are currently working on delivery of the next stages of the project, which includes additional landscaping and home bases for more students. Once complete, Lindfield Learning Village will host 2000 students.

Adelaide Botanic High School – designed by the DesignInc Adelaide team in collaboration with Cox Architecture – received a commendation in the New Construction / Entire New Educational Facility. Located in the CBD, Adelaide Botanic High School is South Australia’s first vertical school. Hosting 1,250 secondary school students, the buildings are designed with flexible learning areas to enable an integrated curriculum that helps prepare them for the future.

A flexible learning space at Adelaide Botanic High School. Photographer: Sam Noonan

Congratulations to all involved in the design and delivery of these fantastic projects.